zondag 4 november 2012

Bix en Bey op de boekenbeurs met Geronimo Stilton




































Bix: 
"Wat is het hier druk !  Zo'n mensenrij die verlangt naar een knuffel zoals jij. Daar ben ik toch al te groot voor hoor !

Geronimo Stilton: 
"Veel te groot, Bix. Gooi jij je maar in de massa, dan ga ik wat op de koppen lopen.



Meer over Stilton: klik door naar wikipedia
De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.
In de serie zijn zowel leesboeken als stripboeken rond Geronimo Stilton verschenen, alsmede diverse spin-offs. Daarnaast is er een televisieserie gemaakt rond de boeken, een musical en is er diverse merchandise rond het personage te koop.